^ Στην Αρχή
  
  
  
Get Adobe Flash player

Οι χώροι μας

Το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει στα παιδιά το συναίσθημα πως μπαίνουν «στο δεύτερο σπίτι τους» ενώ παράλληλα τους προσφέρει χαρά, αγάπη, ασφάλεια, φροντίδα και γνώσεις μέσα από το παιχνίδι και τις κατάλληλες παιδαγωγικές δραστηριότητες.

Ο σταθμός μας λειτουργεί σ' έναν χώρο 220 τ.μ. Για την κατασκευή και αξιολόγησή του ελήφθησαν υπ'όψιν όλες οι προδιαγραφές ασφάλειας και οι κανόνες πού προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Συστήματα πυρανίχνευσης λειτουργούν σε κάθε τμήμα χωριστά. Σχέδια έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης του κτιρίου έχουν καταρτιστεί, όπως προβλέπεται για κάθε σύγχρονη σχολική μονάδα.

Το δάπεδο των χώρων είναι φτιαγμένο από ειδικό, εγκεκριμένο από την Ε.Ε πολύχρωμο αντιολισθητικό υλικό (λινόλαιο), το οποίο προφυλάσσει τα παιδιά από χτυπήματα σε περίπτωση πτώσης καθώς και από τη μεταφορά μικροβίων, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην υγιεινή τού χώρου. Επιπλέον οι χώροι μας απολυμαίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από ειδικό συνεργείο (παρακαλούμε ζητήστε να σας δείξουμε την εκάστοτε πιστοποίηση).

Εσωτερικοί χώροι

Κάθε αίθουσα έχει τη δική της αυτονομία σε ψύξη καί θέρμανση (κλιματισμό - καλοριφέρ). Οι βοηθητικοί "απαραίτητοι" χώροι είναι όλοι με φυσικό φως, πλήρως εξοπλισμένοι, στρωμένοι με αντιολισθητικό υλικό και συμβάλουν και αυτοί στην άνετη παραμονή, περιποίηση και φροντίδα των παιδιών.

Αίθουσες

Ο χώρος αποτελείται από 4 αίθουσες δραστηριοτήτων που είναι όμορφα διακοσμημένες και κατάλληλα εξοπλισμένες με σύγχρονο παιδαγωγικό υλικό, προσαρμοσμένες πάντα στην ηλικία και τις ανάγκες των παιδιών.
Οι αίθουσες είναι χωρισμένες σε διάφορες << γωνιές >> όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να κοινωνικοποιηθούν στην ελεύθερη ώρα του παιχνιδιού.

Περιβάλλων χώρος - Κήπος

Ο κήπος μας είναι αρκετά μεγάλος για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά άνετα και συχρόνως αρκετά μικρός για να μπορούν να ελέγχονται συνέχεια και να είναι ασφαλή. Ο περιβάλλων χώρος προστατεύεται με ασφαλή περίφραξη. Εδώ βρίσκεται και η Παιδική χαρά, με παιχνίδια εξωτερικού χώρου για ψυχαγωγία, όπου τα παιδιά περνούν ευχάριστα ώρες ελεύθερου παιχνιδιού, αλλά και κατευθυνόμενων παιδαγωγικών δραστηριοτήτων.

 

 

 

Copyright © 2016 Anemomylos, Θ. Χατζημιχαήλ 31 Κουκούλι Πάτρα TK:26335, τηλ. 2610-314693, email: info@anemomylospatras.gr.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.