^ Στην Αρχή
  
  
  
Get Adobe Flash player

Δραστηριότητες

Παιδαγωγικά παιχνίδια

Ομαδικά αλλά και ατομικά, παιχνίδια παραδοσιακά και ελεύθερο παιχνίδι στις γωνιές του σχολείου και μέσα στην αυλή.

Εικαστικά - Πηλός

Πολύχρωμα θέματα ζωγραφικής παρμένα από τη χώρα της φαντασίας και την παλέτα της ζωής. Μικρά έργα τέχνης σχεδιασμένα με ένα σωρό διαφορετικά εργαλεία και υλικά: Πινέλα, μαρκαδόρους, πολύχρωμες ξυλομπογιές, και ακουαρέλες, χαρτί, πλαστελίνη, πηλό, μαλακό ζυμάρι και ετερόκλητα μικροαντικείμενα.

Διδακτικά Παραμύθια - Συζήτηση

Τα παιδιά συζητούν με την παιδαγωγό τους, εμπλουτίζουν τις γνώσεις και το λεξιλόγιό τους, καλλιεργούν τον προφορικό και γραπτό τους λόγο μέσα από τα παραμύθια, τα ποιήματα, τα αινίγματα, τα τραγούδια.  Κάνουν γλωσσικά παιχνίδια, ενθαρρύνονται να διηγούνται, να περιγράφουν, να διαβάζουν βιβλία.

Κίνηση

Τα παιδιά μέσα από τον ρυθμό της μουσικοκινητικής αγωγής ισορροπούν και συντονίζουν τις κινήσεις του σώματος ενώ παράλληλα απελευθερώνουν με δημιουργικές εκφράσεις τα συναισθήματά τους. Η μουσικοκινητική αγωγή πραγματοποιείται από έμπειρη καθηγήτρια χορού με παιχνίδια κίνησης, μίμησης, παντομίμας και θεατρικού παιχνιδιού.

Μουσική

Εξερεύνηση ήχων, τραγούδια και μελωδίες με όργανα ξυλόφωνα, κύμβαλα, κουδουνάκια, καστανιέτες, μαράκες, τρίγωνα, ντέφια και λαούτα. Η μουσική γίνεται τρόπος ζωής, στηρίζει  το έργο της εκπαίδευσης και αναπτύσσει την κρίση, την αποφασιστικότητα και τη δημιουργική φαντασία των παιδιών.

Θεατρικό παιχνίδι

Μέσα από τη σωματική έκφραση και τη δημιουργική φαντασία τα παιδιά μαθαίνουν να αυτοσχεδιάζουν ενώ παράλληλα συμμετέχουν στις ερωτήσεις - απαντήσεις της ομάδας. Βιώνουν περιβαλλοντικά μηνύματα και βελτιώνουν τις σχέσεις του με τον κοινωνικό περίγυρο. Υποδύονται ρόλους με το δικό τους προσωπικό ύφος. Μεταμφιέζονται σε νεράιδες και ξωτικά, λουλούδια και πουλιά, πρωταγωνιστούν σαν ήρωες παραμυθιών και εντυπωσιάζουν με τις απίθανες δεξιότητές του.

Ξένη γλώσσα

Τα παιδία έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την αγγλική γλώσσα μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες ενώ παράλληλα με τα επιμορφωτικά παιχνίδια μαθαίνουν εύκολα το αλφάβητο. Η εμπέδωση και η εκμάθηση της ξένης γλώσσας γίνεται με ευχάριστο τρόπο εξασκώντας σταδιακά τον προφορικό και τον γραπτό του λόγο.

Τεχνολογία

Στις δραστηριότητες του νηπιακού τμήματος εντάσσεται η επαφή των παιδιών με τον Η/Υ, ως εργαλείο μάθησης. Αποτελεί μια ξεχωριστεί "γωνιά" για το προνηπιακό μας τμήμα.

Εξωσχολικές δραστηριότητες

Επίσης οργανώνονται δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να εντάσσονται σε ομάδες, να επικοινωνούν, να εκφράζονται και να δημιουργούν.

  • Επισκέψεις σε εκθέσεις, μουσεία, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, αθλοπαιδιές, εκδρομές  κ.α., με τη συνοδεία των υπεύθυνων παιδαγωγών.
  • Οργάνωση θεατρικών παραστάσεων (Χριστούγεννα, καλοκαίρι, απόκριες, επετειακές γιορτές) με τη δημιουργική συμμετοχή των παιδιών του σχολείου.
Copyright © 2016 Anemomylos, Θ. Χατζημιχαήλ 31 Κουκούλι Πάτρα TK:26335, τηλ. 2610-314693, email: info@anemomylospatras.gr.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.